AnnoDrenthe

Bekijk fragment uit één van de routes

Tijdreizen door Drenthe

Op 5 juli 2012 lanceerde het Drents Archief twee innovatieve hoogstandjes: de website www.annodrenthe.nu en de app ‘annodrenthe’. Hiermee kan iedereen tijdreizen door Drenthe, thuis vanachter de computer of op locatie met een smartphone in de hand. Meer dan 40.000 historische foto’s, documenten en films zijn gekoppeld aan een plek op hedendaagse en historische kaarten. Hiermee toont het Drents Archief haar collectie op een nieuwe, toegankelijke manier aan een breed publiek.

Producer

Liefke Knol werkte een jaar lang als producer mee aan dit project, onder andere bij de ontwikkeling van historische smartphone-routes. Met behulp van de gratis te downloaden annodrenthe-app kunnen mensen zo’n route lopen, fietsen of met de auto rijden. Op locatie luisteren ze naar verhalen en bekijken ze foto’s, documenten en filmpjes op het beeldscherm van hun telefoon.

Referentie:

In opdracht van het Drents Archief heeft Liefke Knol als producer meegewerkt aan o.a. de ontwikkeling van verhalenroutes voor smartphones en interactieve spellen op annodrenthe. Ze begeleidde voor deze opdracht scenarioschrijvers, audioproducenten, filmmakers en educatieve medewerkers en kwam in prettige samenspraak met het Drents Archief tot prachtige resultaten.
Joke Wolff, projectleider Drents Archief