Het bedrijf

Liefke Knol:

Een van de leukste kanten van mijn werk is de diversiteit ervan. Bij ieder project duik ik voor even in een andere wereld en ontmoet ik mensen met bijzondere verhalen. Ik vind het elke keer weer boeiend om die verhalen op een pakkende manier over te brengen. Daar komt bij dat ik vaak met heel verschillende projecten bezig ben. De ene keer maak ik een korte promotiefilm in opdracht. De andere keer werk ik aan een documentaire, waarvoor ik uitgebreid research doe. Mijn achtergrond als historicus komt in dat geval goed van pas.

Als producent en maker ben ik betrokken bij alle aspecten van een productie: van aquisitie en voorbereiding tot en met de montage en eindoplevering. Ik werk daarbij niet alleen in opdracht. Samen met collega’s en erfgoedinstellingen bedenk ik journalistieke en culturele projecten, waar we financiering bij zoeken. Op die manier heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan met fondsenwerving. Een mooi voorbeeld is Spinbarg, een groot project rond Groningse volksverhalen dat ik met mijn collega-filmmakers Margriet Westerhof en Pauline Los heb bedacht en uitgevoerd.

opdrachtgevers

Liefke Knol Film & Media werkt (of heeft in het verleden gewerkt) voor opdrachtgevers als St. Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG), Noordhoff Uitgevers, Erfgoedpartners, De Verhalen van Groningen, Drents Archief, Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven, Havezate Mensinge en Museum Nienoord.

In 2010 verscheen bij Uitgeverij Artemis & co het boek  Het babyhuis. Kinderen en ouders door oorlog en honger gescheiden van Liefke Knol.

Eerdere werkervaring:

Van 2000 tot 2006 werkte Liefke Knol als redacteur bij de NPS (o.a. voor het programma Van Gewest tot Gewest). Daarvoor was zij acht jaar verslaggever/programmamaker  bij de regionale omroepen RTV Noord en Omrop Fryslân.